Vreščji mojster

Vreščji mojster - Walter Moers | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Walter Moers
DIMENZIJA
6,3 MB
IME DATOTEKE
Vreščji mojster.pdf
ISBN
6579395483246

OPIS

Najboljšega vajeni bralci, pozor, znova si boste oblizovali prste. Aleluja! Po Mestu sanjajočih knjig se širno razpre naslednja knjiga iz zamonijske serije (peta po vrsti), prav tako Moersov lastnoročno ilustrirani prevod iz zamonijščine, tokrat dela Gofida Letterkerla (alias nemškega klasika Gottfrieda Kellerja) z naslovom Vreščji mojster in s podnaslovom Kulinarična pravljica iz Zamonije. V Sledwayi, najbolj bolnem mestu v vsej Zamoniji, se mraček Eho, zamonijska različica domače mačke, ki zna govoriti, popolnoma obubožan znajde na cesti in sklene pakt z mestnim vreščjim mojstrom, grozljivim Espinom (Mefisto in Faust v eni osebi). Espin bo Ehu stregel kot kralju in ga pital z največjimi poslasticami, ta pa mu bo v zahvalo ob naslednji polni luni, vreščjem ščipu, podaril svoje salo (ki ga Espin potrebuje za svoje eksperimente in ga od žive mračke lahko dobi le na en način …). Do naslednje polne lune pa je še veliko časa − in mnogo pustolovščin.

Vabimo vas, da v petek namenite del šolske ure/konference/srečanja z vašimi učenci dnevu slovenske hrane, pomenu rednega zajtrkovanja ter hkrati Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Osebni prevzem: Trgovina Mojster Jaka Po dogovoru: Dostava Delovnik: pon-pet: 8.00-16.00 sobote: 9.00-12.00. V primeru težav pri spletnem naročilu pokličite na 051 617 436.

Moersu, nemškemu mladinskemu pisatelju in karikaturistu, ki svoja dela tudi sam ilustrira, je z Vreščjim mojstrom ponovno uspelo bralce presenetiti z nenavadno in razburljivo "kulinarično pravljico" o mračku Ehu (mraček zato, ker zna govoriti, razume vse ... Walter Moers: Vreščji mojster Prevedla Stana Anželj, Sanje (zbirka Sanje roman), Ljubljana 2011, 383 str., 28,95 € Gre za klasično »kulinarično pravljico«, torej enega temeljnih žanrov zamonijske literature, ki ga je peroprask Blagorad Basnodolski - zaver, reptil z rožički in sploh hibrid - priredil po Letterkerlu, Moers pa ... Moers se po Mestu sanjajočih knjig znova vrača v Zamonijo, od koder prinaša razburljivo in mestoma srhljivo pustolovščino Vreščji mojster, zgodbo… Mojster je opravil delo kvalitetno in poceni in tudi ob dogovorjenem času. AndrazTech, elektro storitve, Andraž Debelak s.p.

POVEZANE KNJIGE