Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu

Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu - Miroslav Mićanović | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miroslav Mićanović
DIMENZIJA
11,60 MB
IME DATOTEKE
Tisoč majhnih sonc na razbitem ogledalu.pdf
ISBN
9109459107370

OPIS

Poezija Miroslava Mičanovića ni tiste vrste, ki bi se zadovoljila s pavšalnimi, površinskimi rešitvami, bolje rečeno, ki bi bralca vabila in zvabila v površinsko estetizacijo, polepotenje, ki bi mu, skratka, nudila »tisto, kar se pričakuje«. Ravno nasprotno, gre za dosledno, minuciozno dekonstrukcijo samoumevnosti (in brezosebnosti) tega »se«. Mičanović je mojster dekonstrukcije vsakršnih samoumevnih standardov (znanilcev totalitarizma, v tem je njegova »družbena kritičnost«), tako pravopisnih kot tudi pomenskih, ni pravila, ki bi ga ne kršil.Miroslav Mičanović se je rodil 15. avgusta leta 1960 v Brčkem. Živel v Gunji. Diplomiral je na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Objavlja pesmi, zgodbe, eseje in kritike. Njegovi teksti so uvrščeni v različne antologije, izbore, preglede in prevajani v slovenski, ukrajinski, litovski, madžarski, poljski, španski, francoski, nemški in angleški jezik.

Jednostavno, pričanje i pripovijedanje u ovoj se knjizi čitatelju nude kao zajedničko iskustvo putovanja svijetom, njegovom prolaznošću. Tisoč veličastnih sonc (A Thousand Splendid Sun ) knjiga avtorja/ice Khaled Hosseini. Dobiš jo na Book Depository.

2005; Zapadni kolodvor, 2006; Jednosmjerna ulica, 2010; Tisoč majhnih sonc na razbitem steklu ... Bralec se redno znajde na sledeh, fragmentih, ostankih, ki imajo tako realno kot tudi simbolno vrednost, ki se vzajemno prepletajo, s čimer spreminjajo naravo drug drugemu, a mogoče pomene posamezne pesmi naredijo zapletene, nestabilne in spreminjajoče se. Na osnovi analogij (lastnih izkušenj in negotovega spomina, krhkega telesa), na ... Stihotron je prijestolje stiha, odnosno središnje izložbeno mjesto u Knjižnici Sesvete, tj.

POVEZANE KNJIGE