Svilnate rime

Svilnate rime - Bina Štampe Žmavc | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bina Štampe Žmavc
DIMENZIJA
4,36 MB
IME DATOTEKE
Svilnate rime.pdf
ISBN
7977316939764

OPIS

Pesnica, ki zna enkratno upesnjevati otroški doživljajski svet, hkrati pa se sprašuje tudi o temeljnih skrivnostih bivanja in minevanja, bo v letu 2011 praznovala okroglo obletnico, ki jo bo počastil izid zbirke njenih najboljših pesmi za otroke. To je dragocena literatura, ki sodobnemu otroku (in tudi odraslemu) odpira srce in ga prebuja v občutljivosti za drobne, navidez vsakdanje, a nič manj bistvene stvari. Izbor zajema iz večine njenih pesniških zbirk za otroke, od prve Čaroznanke (1990) do predzadnje Vprašanja srca (2008).

oktobra ob 18. uri v Mladinski knjigi, Mestni knjigarni Maribor, se bo pridružil ilustrator Danijel Demšar, ki s pesnico pogosto sodeluje.

In je kot "poezija" praviloma kritiško in literarnozgodovinsko spregledana. V antologiji Svilnate rime so zbrane pesmi iz osmih pesniških zbirk Štampe Žmavčeve, ki jo je z ilustracijami opremil Daniel Demšar.Pesmi so na podlagi obravnavanih tematik razdeljene v pet za otroke zanimivih sklopov: pesmi o prihodu na svet, pesmi o raziskovanju domišljijskega sveta, pesmi o sobivanju z živalmi, pesmi o naravi in pesmi o nebu in skrivnostih, ki so naslikane na njem. Zakaj ima pesem rime? Zato da se pesem hitreje naučiš. Da se boljše sliši.

POVEZANE KNJIGE