Slovenska kronika XIX. stoletja 1800-1860

Slovenska kronika XIX. stoletja 1800-1860 - Jože Ciperle, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Jože Ciperle, ... [et al.]
Slovenska kronika XIX. stoletja 1800-1860.pdf

Slovenska kronika prinaša tisto obliko zgodovinopisja, ki jo doslej na Slovenskem v takšnih razsežjih še ni bilo. Je torej temeljno delo, ki z značilnimi časovnimi pojavi in dogodki osvetljuje slovensko pot iz narodne zapostavljenosti do nacionalne samozavesti v lastni državi suverenega položaja med drugimi evropskimi nacijami.

Kronika izhaja trikrat letno, občasno izidejo tudi tematske številke. Tako med častni člani družbe najdemo Františka Dusika, Josepha Haydna (1800), Antona in Wolfganga Schmitta (oba 1800), Ludwiga van ↑ Primož Kuret: Haydn, Beethoven, Paganini in Metternich - častni člani Filharmonične družbe v Ljubljani, v Slovenska kronika XIX. stoletja, 1800-1860, 31-2. Příspěvky k historické demografii Slovenska v XVIII.-XIX.

An edition of Slovenska kronika xx. stoletja (1996). 1) Vodopivec, Peter Od Pohlinove slovnice do samostojne države : slovenska zgodovina od konca 18.