Motorno vozilo

Motorno vozilo - Richard Fischer, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Richard Fischer, ... [et al.]
Motorno vozilo.pdf

Knjiga Motorno vozilo je zasnovana kot priročnik za spoznavanje in razumevanje delovanja naprav in sistemov na področju tehnike motornih vozil. Knjiga je tudi bogat vira za izpopolnjevanje in razširitev strokovnega znanja s samostojnim študijem.29. izdaja je v celoti posodobljena in dopolnjena z najnovejšimi dosežki in dognanji na številnih področjih tehnike motornih vozil, kot so: lega vozila na cestišču, priprava goriv, maziva, varovanje okolja, pogon na tekoči plin in elektriko, sistem "Common Rail", neposredni menjalnik, blažilniki nihanja, elektromehanske parkirne zavore, sistem za preprečevanje blokiranja koles, novi sistemi žarometov, večnamenski regulatorji, novi sistemi podatkovnih vodil (LIN, MOST, Flex Ray), sistemi za udobje (npr. pomoč pri prakiranju in vožnji).Poleg tega knjiga vsebuje tudi več poglavij, ki jih prejšnja slovenska izdaja ni imela, npr. poglavje o organizaciji dela in sporazumvenju s sodelavci in strankami, poglavje o informacijski tehniki, obsežno poglavje o elektrotehniki ...Vsebina po poglavjih: Motorno vozilo, Varstvo okolja in varstvo pri delu v delavnici, Organizacija dela, sporazumevanje, Osnove informacijske tehnike, Krmilna tehnika, Preizkuševalna tehnika, Izdelovalne tehnologije, Lastnosti snovi, Trenje, Zgradba in delovanje štiritaktnega motorja, Mehanika motorja, Priprava gorivne zmesi, Zmanjševanje okolju škodljivih snovi, Ottov dvotaktni motor in wanklov motor, Alternativni načini pogona, Pogonske naprave, Nadgradnja vozil, Podvozje, Elektrotehnika, Oprema za udobje, Motorna kolesa, Tehnika gospodarskih vozil

Na voljo je tedenska, mesečna, polletna in letna vinjeta 2021 za vsa motorna vozila. Na izbranih prodajnih mestih so na voljo tudi vinjete za Avstrijo in Madžarsko. Spletno podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja za motorno vozilo ali priklopno vozilo - s prometnim dovoljenjem 5,03 EUR + Letna dajatev za uporabo vozil Vsebina po poglavjih: Motorno vozilo, Varstvo okolja in varstvo pri delu v delavnici, Organizacija dela, sporazumevanje, Osnove informacijske tehnike, Krmilna tehnika, Preizkuševalna tehnika, Izdelovalne tehnologije, Lastnosti snovi, Trenje, Zgradba in delovanje štiritaktnega motorja, Mehanika motorja, Priprava gorivne zmesi, Zmanjševanje okolju škodljivih snovi, Ottov dvotaktni motor in wanklov motor, Alternativni načini pogona, Pogonske naprave, Nadgradnja vozil, Podvozje ... > Motorno olje za osebna vozila Filtri Razvrsti po.

Be warned. Vlečno vozilo se obravnava kot motorno vozilo, prvenstveno namenjeno za prevoz tovora po cesti, saj je namenjeno vlečenju priklopnega vozila in s tem tovora. Zato se olajšava za nakup vlečnega vozila lahko uveljavlja zgolj, če posamezno vlečno vozilo ustreza določenim emisijskim zahtevam za tovorna motorna vozila. Vlečno vozilo se obravnava kot motorno vozilo, prvenstveno namenjeno za prevoz tovora po cesti, saj je namenjeno vlečenju priklopnega vozila in s tem tovora.