Kompost

Kompost - David Squire | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
David Squire
DIMENZIJA
8,90 MB
IME DATOTEKE
Kompost.pdf
ISBN
8853932561647

OPIS

Ta priročna knjižica z jedrnatimi opisi in s številnimi ilustracijami nazorno obrazloži načine pripravljanja izvrstnega vrtnega komposta, ki je najpomembnejše gnojilo za gojenje rastlin in pridelovanje zdravih vrtnin. Manj izkušenim vrtnarjem razloži, katere odpadke z vrta in iz gospodinjstva je mogoče kompostirati ter kaj lahko uporabijo za zastirko in kako jo je treba pripraviti. Priročnik opisuje tudi več različnih lončnih in setvenih kompostov ter načine njihove priprave.

Najpogosteje kompostiramo v kompostnikih, ki so leseni, betonski, zidani ali plastični. Vrtni kompost krepi aktivnost tal in je zelo primeren tudi kot ključna sestavina v strukturi visoke grede. Tehnične podrobnosti.

Ko v njej dozori kompost, jo razdremo. Najpogosteje kompostiramo v kompostnikih, ki so leseni, betonski, zidani ali plastični. Vrtni kompost krepi aktivnost tal in je zelo primeren tudi kot ključna sestavina v strukturi visoke grede.

POVEZANE KNJIGE