Ekonomija svobode; Dvajset mitov o trgih

Ekonomija svobode; Dvajset mitov o trgih - Frédéric Bastiat, Tom G. Palmer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frédéric Bastiat, Tom G. Palmer
DIMENZIJA
4,82 MB
IME DATOTEKE
Ekonomija svobode; Dvajset mitov o trgih.pdf
ISBN
6644819958998

OPIS

Predstavljamo knjižno novost Ekonomija svobode, avtorja Frédérica Bastiata (1801-1850), »najbolj bistrega, najbolj razločnega ekonomskega publicista vseh časov, ki ga razumejo tako Nobelov nagrajenec kot taksist, študent, podjetnik… celo politik!«Ekonomija svobode predstavlja nekaj Bastiatovih najpomembnejših razprav. Predgovor k Bastiatovim razpravam je leta 1974 napisal Nobelov nagrajenec za ekonomijo F.A.von Hayek, ki je bil pionir ekonomske misli in silovit zagovornik svobode.Akademski krogi so prepolni ljudi, ki mislijo, da so zadosti pametni, da bi lahko usmerjali življenje drugih ljudi – in morda to sploh ni presenetljivo. A niso dovolj pametni. Zato je podnaslov te knjige: »Česa vam vaši profesorji ne bodo povedali.«Sklepna razprava, Dvajset motov o trgih dr. Toma G. Palmerja, je bila najprej predstavljena leta 2007. Palmer opredeli, pretehta in zavrže mite, ki veljajo za modrost, vključno z nekaterimi »pretirano navdušenimi obrambami« trgov, ki napačno ocenijo njihovo naravo.

Prvo mesto med 141 državami je ponovno zasedel Hongkong, sledita pa mu Singapur in Nova Zelandija. Rezultati iskanja TRG SVOBODE 6 8290 SEVNICA na najdi.si zemljevidu. Trg je beseda, ki ima v ekonomiji dva pomena, in sicer kot tržnica in kot tržišče.. Trg ali tržnica je prostor, kjer se ob določenem času srečujejo kupci in prodajalci za sklepanje pogodb oziroma za kupoprodajo nekega blaga.

Nastala je iz istoimenske revije, ki jo je junija 1980 spodbudilo šest slovenskih razumnikov in podprlo 60 podpisnikov v časopisu Delo. Prva številka Nove revije je izšla maja 1982. Celotno poročilo Ekonomske svobode sveta 2013 je dostopno tukaj (PDF).

POVEZANE KNJIGE