Bratovščina Sinjega galeba

Bratovščina Sinjega galeba - Tone Seliškar | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tone Seliškar
DIMENZIJA
12,82 MB
IME DATOTEKE
Bratovščina Sinjega galeba.pdf
ISBN
2701181841196

OPIS

Bratovščina Sinjega galeba, zgodba o pogumu, drznosti, tovarištvu in sočutju, je prvič izšla leta 1936. Po drugi svetovni vojni je zaslovela ne samo s številnimi ponatisi, temveč tudi s priljubljeno televizijsko nadaljevanko, dala pa je tudi ime tej knjižni zbirki. Manj znano je, da je pisatelj prvotno besedilo za drugo objavo precej popravil in ga tako prilagodil spremenjenim družbenim razmeram. Pričujoča knjiga je jezikovno posodobljeni ponatis izdaje iz leta 1936...

Glavni junak je dvanajstletni Ivo, ki s prijatelji ustanovi društvo in ga ... Bratovščina Sinjega Galeba. Delo se začne z opisom dečka, ki se je imenoval Ivo, s podrobnostmi njegovega življenja in njegove usode.

Zagnali so se vanj, ženske so pobirale kamenje, da bi ga kamenjale; in ubili bi ga, da ga ni rešil stari Just. Bratovščina Sinjega galeba G D Pesem v vodah izgubljeno G plima prinaša na dan. G7 C Trka na srca, da gremo a D poslušat jo noč in dan.

POVEZANE KNJIGE