Žabe, stonoge in druge glavne vloge

Žabe, stonoge in druge glavne vloge - Erika Pavlin | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Erika Pavlin
DIMENZIJA
9,4 MB
IME DATOTEKE
Žabe, stonoge in druge glavne vloge.pdf
ISBN
6786798668138

OPIS

Primeri se, da mlaka zamuzicira, živelj tamkaj z lisico pokramlja,rega prevzetnica v samoti hira, stonoga z novim nakupom se baha –izza hriba se nenadno dvigne olimpijsko sonce, v mačji šoli, mojbog, misli strugajo vse konce, da naposled pravco vzame kraj in maček prispeva mišjo duš\'co več v raj.Pogumno nabrušeni stihi, ki čisto nič sopihaje napredujejo na strmini rim, se podrgnejo ob prav posebne ilustracije. Takrat se izbiserijo majcene in navihane igrarije.Vesna, umetnica ilustracije, in Erika, besedovalka, prebrisano lovita pomene in z veličastnim naskokom na orodje umišljije zaokrožita knjigo, ki se priklanja pedagogičnim praksam najboljše vrste. Takole se je zgodilo: Erika, likovna pedagoginja, je vzpodbujala varovankino upodabljalno občutljivost in pisala verze, Vesna, umetnica čopiča, je ostrila čute in – slikala.Med platnicama se poslej preriva mnogo njih. Le komu oder, ta vzvišeni prostor, prijetneje škriplje pod nogami?Tjaša Koprivec

Podkoljeno stonoga sadrži 13 000 vrsta koje su uglavnom kopnene. Vrste stonoga se mogu podijeliti u četiri razreda: strige (Chilopoda), dvojenoge (Diplopoda), malonošce (Pauropoda), kratkonošce (Symphyla). Stonoge so kopenske živali, našli jih boste v pesku in zemlji.

RAZRED Priporočilni seznam 1. Blade, A.: Zbirka LOV NA POŠASTI 2.

POVEZANE KNJIGE