Skrito sporočilo

Skrito sporočilo - Sebastian Barry | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sebastian Barry
DIMENZIJA
5,99 MB
IME DATOTEKE
Skrito sporočilo.pdf
ISBN
7603121113077

OPIS

Roseanne McNulty je stara skoraj sto let, vendar jo čaka negotova usoda, kajti bolnišnico za duševno bolne, v kateri je preživela velik del življenja, naj bi zaprli. V nekaj tednih, ki naj bi pripeljali do tega, se pogosto pogovarja s psihiatrom, na katerega jo veže sicer previden, vendar tudi zaupljiv odnos, ki se začne poglabljati, ko psihiater žaluje za svojo umrlo ženo. Skozi dnevniške zapise se tako pred bralcem odpira pogled na Roseannino družino v tridesetih letih prejšnjega stoletja, pa tudi na družbo in zgodovinske okoliščine, ki so hkrati šokantne in ganljivo lepe. Roseannina zgodba se tako počasi spreminja v skrivno zgodovino Irske, polno grozljivih zlorab in omejenosti, vendar kljub temu tudi ljubezni, strasti in upanja.

Ameriška prva dama Melania Trump je z izbiro plašča, ki ga je nosila med obiskom centra za pridržanje otroških migrantov v Teksasu, dvignila veliko . Med prenovo jima je na vest potrkalo še sporočila prejšnjih lastnikov, ki sta kopalnico prenovila leta 1995. Njuno sporočilo je bilo napisano na tleh in zelo dobro skrito.

strani: 327. Prevod: Jure Potokar Žanr: družbenokritični roman Narodnost: irska književnost Okvirna zgodba romana irskega pisatelja, dobitnika mnogih uglednih književnih nagrad, je postavljena v najnovejšo sodobnost, ko se v psihiatrični kliniki starejša bolnica, ki ji nekateri prisojajo celo sto let, nihče pa ne ... Skrito sporočilo v padalu.

POVEZANE KNJIGE