Popotnik stoletja

Popotnik stoletja - Andrés Neuman | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrés Neuman
DIMENZIJA
4,99 MB
IME DATOTEKE
Popotnik stoletja.pdf
ISBN
1029367586613

OPIS

Skrivnostni popotnik. Mesto kot labirint, od koder se zdi nemogoče oditi. Predvsem pa ljubezen in literatura: spomina vredna ljubezen, ki enakovredno ceni posteljo in knjigo. Namišljeni svet, ki se osredotoča na težave Evrope devetnajstega stoletja.Hans se s kočijo pod noč ustavi v fiktivnem Wandernburgu nekje med Saško in Prusijo. Ostati namerava le eno noč, a njegov postanek se nepričakovano podaljša. V tem času spozna pomembne vaške družine in njihove člane, med njimi Sophie Gottlieb, izobraženo in živahno dekle, ki prireja posebne krožke, kjer se govori predvsem o literaturi. Med njima vzklije strastna ljubezen, in čeprav je Sophie zaradi nje v nevarnosti, se ji ne moreta upreti. Strah stopnjuje tudi skrivnostni morilec, ki se potepa po mestu.Ta postmodernisti čni roman preučuje aktualne konflikte: migracije, multikulturalizem, jezikovne razlike, emancipacijo žensk in preoblikovanje spolnih vlog. Uporabi jih kot močne argumente, vendar ne brez spletk in humorja, z rušilnim slogom pa pomembnim vprašanjem ponuja presenetljive odgovore. Vse to so razlogi za nagrado Alfaguara 2009 in nagrado španske literarne kriti ke 2010.

Read 238 reviews from the world's largest community for readers. Skrivnostni popotnik.

V 90-tih letih so začeli s proizvodnjo feritov, namenjenih ... Slovenske dežele so bile skozi stoletja stalno pod kulturnimi, gospodarskimi in političnimi vplivi iz različnih smeri. Vendar te kulturne razlike niso razlog za nepovezanost Slovencev.

POVEZANE KNJIGE