Odtrgane spominčice

Odtrgane spominčice - Jože Lenarčič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Lenarčič
DIMENZIJA
11,21 MB
IME DATOTEKE
Odtrgane spominčice.pdf
ISBN
8814259931992

OPIS

Medtem ko se v Evropi že nakazuje nova svetovna vojna, Tomaž, 14-letni fant iz Bizovika pri Ljubljani, pričenja opažati delitve med vrstniki. Nekateri se navdušujejo nad komunizmom, drugi pa ostajajo zvesti krščanskim vrednotam. Po umoru študenta Kiklja se razlike zaostrijo. Stiske fantov, ki so se zaradi nasprotovanja komunističnemu režimu morali boriti, so velike, a najhuje pride ob koncu vojne. Tomaž potuje z ranjenci v Avstrijo, nato se znajde na tovornjaku, ki pelje begunce nazaj v Jugoslavijo. S Teharij ga peljejo v strelski jarek. Smrti se izogne, ker ga krogla ne zadane. Prebije se v Italijo, od koder se umakne v Argentino, kjer se z ljubeznijo spominja svojih domačih in domovine.Jože Lenarčič, sin slovenskih izseljencev v Argentino, v svojem prvem romanu na osebno in hkrati človeško toplo obravnava zapleteni čas slovenske zgodovine, ki ne sme v pozabo.

Nekateri se navdušujejo nad komunizmom, drugi pa ostajajo zvesti krščanskim vrednotam. Odtrgane spominčice. Jože Lenarčič Prevod: Gregor Batagelj Založba: Družina Število strani: 416 Leto izdaje: 2012 ISBN: 978-961-222-87-50 Mere: 380x210 mm Naslov Odtrgane spominčice : roman / Jože Lenarčič ; [prevod Gregor Batagelj] Enotni naslov Manojo de nomeolvides.

Od drugih spominčic boste gozdno spominčico ločili takole: 'Ponarejene' spominčice sem naredila s pomočjo cveta iz kompleta Jagode - izrezala sem jih iz belega papirja in jih osenčila z modro in rumeno Distress blazinico. Za listke pa sem secirala vejice in nato koščke prilepila na hrbtno stran. slovenščini Odtrgane spominčice) in drugi Confidencias en el paraíso (2012) je dozorela tretja.

POVEZANE KNJIGE