Letoviščarji

Letoviščarji - Michal Viewegh | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michal Viewegh
DIMENZIJA
4,48 MB
IME DATOTEKE
Letoviščarji.pdf
ISBN
6279182024843

OPIS

V 30-tih letih prejšnjega stoletja je v poletnih mesecih na Pivškem živahno zaživelo letoviščarstvo. Sem so se iz poletne pripeke zatekali hladit imoviti Fiumani, kot so jim pravili domačini, se pravi meščani Reke, cele družine, z radoživimi otroki.

Live Streaming. Broadcast your events with reliable, high-quality live streaming. Eden velikanov ruske književnosti Maksim Gorki je svoje tretje odrsko besedilo Letoviščarji (krstna izvedba leta 1904 v Petrogradu) umestil v tipično rusko podeželje - pred nami je dača, »obkrožena z gostim obročem smrek, jelk in brez«, okoli nje in v njej pa se srečujejo, izmenjujejo, si laskajo, se žalijo, klepetajo, jadikujejo, pesnijo, se šalijo, dolgočasijo, filozofirajo, hrepenijo, ljubijo, se sovražijo ter prezirajo »dačniki«. Roman Letoviščarji govori o skupini čeških turistov, ki se z avtobusom odpravijo na organizirano letovanje na italijansko obalo.

POVEZANE KNJIGE