Letoviščarji

Letoviščarji - Michal Viewegh | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michal Viewegh
DIMENZIJA
8,55 MB
IME DATOTEKE
Letoviščarji.pdf
ISBN
8884346122412

OPIS

Štiriindvajset letoviščarjev plus dva voznika plus ena vodička. Plus en pisatelj. Letoviščarji, ki so šli na počitnice, kakršne si lahko privošči nejveč ljudi, torej "poceni in nekam na morje", pa so seveda tema, znotraj katere se zlahka znajdemo." - Naša lekarna "...

Broadcast your events with reliable, high-quality live streaming. Eden velikanov ruske književnosti Maksim Gorki je svoje tretje odrsko besedilo Letoviščarji (krstna izvedba leta 1904 v Petrogradu) umestil v tipično rusko podeželje - pred nami je dača, »obkrožena z gostim obročem smrek, jelk in brez«, okoli nje in v njej pa se srečujejo, izmenjujejo, si laskajo, se žalijo, klepetajo, jadikujejo, pesnijo, se šalijo, dolgočasijo, filozofirajo, hrepenijo, ljubijo, se sovražijo ter prezirajo »dačniki«. Roman Letoviščarji govori o skupini čeških turistov, ki se z avtobusom odpravijo na organizirano letovanje na italijansko obalo. Med njimi je tudi Max, pisatelj, ki je s sabo vzel tudi prenosni računalnik, da bo pisal.

POVEZANE KNJIGE