Kambizova uganka

Kambizova uganka - Paul Sussman | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Sussman
DIMENZIJA
11,97 MB
IME DATOTEKE
Kambizova uganka.pdf
ISBN
9245555540750

OPIS

Leta 523 pred našim štetjem je perzijski kralj Kambiz poslal vojsko prek zahodne egiptovske puščave, da bi uničil preročišče v Siwi. Legenda pravi, da je sredi puščavskih širjav njegovo vojsko zajel peščeni vihar in jo za vedno izbrisal z obličja zemlje. Dva tisoč petsto let pozneje valovi reke Nil naplavijo na obalo v Luksorju iznakaženo truplo. V Kairu je grozljivo umorjen trgovec s starinami, britanskega arheologa pa najdejo mrtvega v stari sakkarski nekropoli. Primeri se zdijo na prvi pogled nepovezani, vendar inšpektor luksorske policije Jusuf Khalifa in hčerka arheologa Tara Mullray sumita, da zadeva ni naključna. Nenadno odkritje skrivnostnih hieroglifskih fragmentov ju pripelje v neizprosno, razbeljeno srce puščave, kjer se skriva odgovor na eno od največjih skrivnosti antičnega sveta.

Golla, predlagala bi ti knjigi Peščeni vihar in Zemljevid kosti od pisatelja Jamesa Rollinsa in pa tudi knjigo Kambizova uganka. Kambiz II. (staroperz.Kambūjia, perz.

Zgodbo je domiselno prepletel s sodobno problematiko terorizma. PAUL SUSSMAN: KAMBIZOVA UGANKA, Grški zgodovinar opisuje legendo o perzijskem kralju Kambizu v času ñ î ì pr. n.

POVEZANE KNJIGE