Hvalnica ločitvi

Hvalnica ločitvi - Brina Svit | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Brina Svit
DIMENZIJA
5,6 MB
IME DATOTEKE
Hvalnica ločitvi.pdf
ISBN
9262186569884

OPIS

Francoski izvirnik hvalnice Brine Svit ima v naslovu besedo rupture – torej razdor, razhod. Pri teh ostrih življenjskih rezih ne gre le za ljubezenske ločitve. Na straneh knjige se avtorica sprašuje o razhajanju z jezikom, domom oziroma domovino, a tudi s prijateljstvom, pisanjem za časopis, z vsakdanjimi navadami … Vsaka ločitev je, ko je enkrat opravljena, začetek novega poglavja, po katerem nismo nikdar več isti. Pisateljici pri raziskovanju teh izkušenj sekundirajo njene literarne kolegice in kolegi, kar ji omogoča še dodaten rez z etablirano literarno obliko, skok v novo.

Hvalnice so kratka besedila, ki jih znane osebnosti, predvsem iz sveta umetnosti in znanosti, pišejo na izbrane teme. Življenjske prelomnice, poklicne izkušnje, intimne zgodbe so izhodišča za iskrena, pogosto provokativna razkrivanja najbolj ... Domov > Vse knjige > Leposlovje > Kratka proza > Hvalnica ločitvi Hvalnica ločitvi Brina Svit.

V delu zahteva, naj se bogoslovje opre le na evangelij Hvalnica ločitvi. Brina Svit.

POVEZANE KNJIGE