Spominjarije

Spominjarije - Polde Bibič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Polde Bibič
Spominjarije.pdf

Spominjarije so sproščeno pripovedovanje o otroštvu in zgodnji mladosti enega najvidnejših slovenskih igralcev. Polde Bibič spregovori na primer o skrivnostni očetovi smrti, materi, prvi zaljubljenosti, starodavno obarvanem življenju v Žabji vasi, strašljivem pohodu v jamo, imenovano Pekel, in o bolj strašljivih vojnih dogodkih, na primer o bombardiranju Maribora. V pripoved je vpletel tudi zanimive dogodke iz svojega poznejšega življenja, popisal pa je tudi vrstnike, ki so se pozneje s svojim ustvarjanjem zapisali v slovensko zgodovino.

Valentina Plahuta Simčič, kultura Spominjarije Vljudno vas vabimo na osme "spominjarije" na gledališkega in filmskega velikana ter "domačina" P O L D E T A B I B I Č A, ki bodo v soboto, 5. oktobra 2019, ob 19 uri v Domu krajanov Brezje pri Tržiču. Sedme »Spominjarije« na gledališkega in filmskega velikana ter domačina Poldeta Bibiča je Krajevna skupnost Brezje pri Tržiču v sodelovanju z Zvezo kulturnih organizacij Tržič in območno izpostavo JSKD izvedla v soboto, 1.

Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Bibič, Polde (avtor) Vir. knjige.