Solaris

Solaris - Stanisłav Lem | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stanisłav Lem
DIMENZIJA
9,80 MB
IME DATOTEKE
Solaris.pdf
ISBN
7806475410711

OPIS

Solaris (1961) je najbolj znana knjiga Stanisława Lema, ki mu je nenazadnje prinesla mednarodni sloves. Po predlogi tega romana sta bila posneta dva odmevna celovečerna filma – v režiji Andreja Tarkovskega leta 1972 in Stevena Soderbergha leta 2002 – pa tudi več televizijskih ekranizacij.Doktor Kris Kelvin prileti na vesoljsko postajo, ki kroži okrog planeta Solaris. Že ob prihodu opazi, da se na postaji dogajajo čudne stvari. Poleg preostalih dveh stanovalcev postaje, dr. Snauta in dr. Sartoriusa, se namreč pojavljajo tudi tako imenovani gostje. Nihče ne ve, zakaj se vedno znova vračajo, a čedalje bolj jasno postaja, da so povezani z oceanom, ki obdaja planet. Se ta tuja inteligenca z njimi poigrava ali jim kaj hoče sporočiti? Ali je komunikacija pri stiku dveh civilizacij sploh mogoča?Roman je vsebinsko večplasten. Čeprav je v ospredju pretresljiva zgodba o ljubezni, občutkih odgovornosti in krivde ter bolečini zaradi izgube ljubljene osebe, je solariški ocean in njegove igre s solaristi mogoče razumeti tudi kot metaforo nezavednega.

Elektronsko glasbo je za film izvedel Edvard Artemjev, vsebuje tudi del ... Solaris benchtop fermenters and bioreactors provide efficient platforms for R&D and product development applications. Lab scale systems are conceived to be extremely flexible and scalable using the very same powerful and intuitive automation and software.Benefits include compact and user-friendly designs, parallel software platform, up-to-date and open communication protocols, and more. SOLIRIS is a medicine that affects your immune system and can lower the ability of your immune system to fight infections.

Režiral ga je Andrej Tarkovski in zanj napisal scenarij skupaj s Friedrichom Gorensteinem, v glavnih vlogah pa nastopata Donatas Banionis in Natalija Bondarčuk. Elektronsko glasbo je za film izvedel Edvard Artemjev, vsebuje tudi del ... Solaris benchtop fermenters and bioreactors provide efficient platforms for R&D and product development applications.

POVEZANE KNJIGE