Pletiljina pesem

Pletiljina pesem - Helena Cestnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Helena Cestnik
DIMENZIJA
8,94 MB
IME DATOTEKE
Pletiljina pesem.pdf
ISBN
8122468984719

OPIS

Pletiljina pesem je hvalnica življenju in smiselno nadaljevanje Klepeta s seboj.Avtorica, ki jo je k pisanju pritegnila želja pustiti sled, da je nekoč na tem svetu drobnih čudežev Helena bíla boj za življenje, nam ob vsakodnevnih – navidezno nepomembnih – dogodkih ponuja možnost čudenja nad okretnostjo slovenskega jezika, ki v nekaterih delih Pletiljine pesmi prehaja v ritmizirano prozo.Literarnovrstno nedoločljivo delo s poudarjeno lirsko noto ob motiviki pletenja čudežnega šala nakazuje privid nove, a neznatne Šeherezade, ki se sprašuje o smislu življenja – in ga najde v ljubezni.

Narodna in univerzitetna knjižnica (Obvezni izvod spletne publikacije) Pravice. pravice pridržane.

Tudi videospot, ki je posnet v Ljubljani, je tako nabit s čustvi, da smo resnično potrebovale robčke. Pletiljina pesem: Kot že naslov romana implicira, gre za poetično pripoved, tkanje besed, pot skozi spomine in misli "pletilje", ki z besedami bije boj s svojimi boleznimi. S kancem nostalgije se ozira po spominih in zgodbah, ki jih je doživela in hkrati z optimističn... Helena Cestnik - Pletiljina Pesem.

POVEZANE KNJIGE