Planet žensk

Planet žensk - Dušan Merc | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Merc
DIMENZIJA
6,21 MB
IME DATOTEKE
Planet žensk.pdf
ISBN
2305385825930

OPIS

Glede na to, da Dušan Merc v prvih poglavjih svojega novega romana Planet žensk razdeli milje med rumeni tisk, vedeževanje in politiko, se nam lahko zazdi, da imamo opravka z romanom lunaparkov, teh območij somraka par excellence, kjer se na področju, namenjenem otroški zabavi, po sončnem zahodu med zvodniki, mistiki in kriminalci izriše svojevrsten memento mori. K temu ne napeljuje samo misel, da lahko politiki – znano je, da je dunajski Prater rezultat javnih del – pridejo semkaj po svojo senčno resnico, ampak tudi dejstvo, da imamo pri tabloidni novinarki in vedeževalki opraviti s svojevrstnimi odvodi, s padlima angeloma novinarstva, ki ju v osnovi zanima polje družbenega in ne intimnega, in znanosti, najbolj znan napovedovalec prihodnosti pri nas je pač še zmeraj vremenar Miran Trontelj. Posledica tako očrtanega miljeja somraka pa je, da skrivnosti ne morejo biti osvetljene z velikimi reflektorji, ampak da se da do njih priti le s slutnjami.

s tem se je vsak dan prelevila iz Maruše Skalar v Kasandro. Zanjo je bilo to nujno, prijeten občutek, da skrbi zase, da se ohranja v kondiciji.

Helena Christensen je tudi v svojih petdesetih videti preprosto čudovito. In vročekrvno.

POVEZANE KNJIGE