Pesmi divjih ptic

Pesmi divjih ptic - Enes Karić | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Enes Karić
DIMENZIJA
4,63 MB
IME DATOTEKE
Pesmi divjih ptic.pdf
ISBN
9158080764099

OPIS

Dogajanje romana je postavljeno v zadnja desetletja 16. stoletja v Sarajevu in Bosni. To so bili časi, ko je Otomansko cesarstvo doživljalo poraze s strani združenih evropskih vojsk, katerim so sledili agresivni verski radikalizmi in družbene spremembe, ki so sledi pustile tudi na prostorih današnje Bosne in Hercegovine, takrat sestavnega dela močnega imperija. Glavni protagonisti so muderis Skender, filozof Hasan in umetnik Mustafa, ki skozi medsebojne stike in lastno, intimno dojemanje časa in prostora podajajo sliko nekega minulega zgodovinskega obdobja, hkrati pa zaradi njegove simbolne pomenljivosti še kako jasno in neposredno spregovorijo o današnjem času. Tu je nevidna mreža intrig, verskih in etičnih sporov, spletk, ki določajo posameznikovo življenje in njegovo vpletenost v prostor, v katerem živi, tu so temeljne družbene spremembe, pa tudi razumevanje sveta kot nekaj danega, kot možnost, za katero pa ne odloča zgolj posameznik, ali in kako jo bo izkoristil.

Zgodba romana je postavljena v Sarajevo in zadnja desetletja 16. stoletja, torej na sam rob Otomanskega cesarstva, ki ga je že zaznamoval poraz v bitki pri Lepantu. Dogajanje romana je postavljeno v zadnja desetletja 16.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* Roman Pesmi divjih ptic, njegov literarni prvenec, je izšel v Sarajevu leta 2009, zanj pa je prejel bosanskohercegovsko nagrado »Hasan Kaimija«. Zgodba romana je postavljena v Sarajevo in zadnja desetletja 16.

POVEZANE KNJIGE