Onkraj noči

Onkraj noči - Louise Glück | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Louise Glück
DIMENZIJA
6,32 MB
IME DATOTEKE
Onkraj noči.pdf
ISBN
9419405708040

OPIS

Louise Glück (1943) je ameriška pesnica, ki jo je njen sodobnik Robert Hass označil za »eno najbolj čistih in dovršenih liričnih pesnic našega časa.« Njena intimistična pisava se odlikuje po dovršenosti in občutljivi angažiranosti za takšne teme, kot so izguba, osamljenost, odnosi, ločitev in smrt. Neposrednost njenih pesmi vedno znova pritegne bralce, da ji sledijo. Kljub paradoksom in skrivnostim človeškega bivanja, ki jih upesnjuje, je njena govorica dostopna in skoraj varljivo preprosta. Za zbirko Divja perunika je leta 1993 prejela Pulitzerjevo nagrado, med letoma 2003 in 2004 pa ji je pripadel naziv ameriškega poeta lavreata.

poslano Dec 29, 2020 ob 9:08. Bila je naša razredničarka in svojo nalogo je opravila s čisto petko.

cena: 24,99 eur klubska cena: 19,95 eur v ... Artikel Kdaj bo pravi dan za setev listnate zelenjave cvetnice je primeren čas cepljenje pobiranje nadzemnih delov S pomočjo setvenega koledarja boste vsa dela na vrtu opravili v skladu z naravo: ob pomoči luninih men in nasveti ki so se predajali iz roda rod danes pa jih potrjujejo tudi sodobni strokovnjaki Posvetite bio-vrtnarjenju obilen zdrav pridelek zagotovljen Barvne fotografije ... Louise Glück: Onkraj noči (prev. Veronika Dintinjana, Mladinska knjiga, 2020) Če letos niste prebrali še nobene pesniške knjige, izberite Onkraj noči.

POVEZANE KNJIGE