O filmu

O filmu - Bertolt Brecht | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bertolt Brecht
DIMENZIJA
9,5 MB
IME DATOTEKE
O filmu.pdf
ISBN
7895099250902

OPIS

»Resnica je ta: ni dovolj vedeti, da je kapitalizem vse manj zmožen urejati svoje lastne zadeve, dokler je vse manj zmožen vzdrževati nered v velikih množicah, prav tako ni dovolj, da to izrečemo, saj mu prav to, da vemo, da odpoveduje, prej prinaša mir kot pa nemir, ker mu moramo v neskončnost dopuščati, da odpoveduje. Kapitalizem ne more umreti, treba ga ja ubiti.«- Bertolt Brecht, iz knjige»Vsa poanta Brechtovega sociološkega eksperimeta je v tem, da uspe pokazati, kako se je bilo sodstvo prisiljeno spustiti v nedovoljeno razmerje z gospodarskimi interesi. Ujel ju je tako rekoč in flagranti. Ni z umetelnostjo dialektičnega sklepanja pokazal na zunanja protislovja družbene ureditve, temveč je s svojo tožbo sprožil družbeni proces, ki je po nizu dogodkov (sodnih obravnav, medijskih odzivov nanje in ravnanj filmske industrije v njej) privedel do protislovja pravnega interesa na eni in gospodarskega interesa na drugi strani.«Ciril Oberstar, iz spremne besede

VDOVE je zgodba štirih žensk, ki nimajo nič skupnega, razen velikega dolga, ki so ga za seboj zapustile kriminalne dejavnosti njihovi pokojnih mož. Dragi prijatelji, dame in gospodje, dudetke in dude-i, modelke in modeli ter ljudje in ljudine dobrodošli na posebni novinarski konferenci "leto 2021 na FB strani Matej o filmu; tako in drugače"!. Z vami je Matej Patljak (gledate zgornji fotografiji)! 👏 👏 Prosimo, da prenehate s fotografiranjem.

Ameriške prevare so tretji del evolucijske trilogije filmskega ustvarjalca Davida Russella. Prvi je bil Boksar, drugi Po dežju posije sonce, zdaj pa se na večjem platnu kot kadarkoli odvijejo Ameriške prevare.

POVEZANE KNJIGE