Marija

Marija - Marek Halter | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marek Halter
DIMENZIJA
6,52 MB
IME DATOTEKE
Marija.pdf
ISBN
9888171086942

OPIS

Poljski Jud Marek Halter (1936), ki piše v francoščini, je ta roman objavil leta 2008. V njem popisuje dogajanje v Nazaretu pred Herodom, ko so ozemlje že zasedli Rimljani. Naslikati skuša družbeno razpoloženje, ko je med Judi čedalje bolj naraščal odpor proti zavojevalcem. V romanu lahko sledimo dobro znanim osebam iz Svetega pisma, ki zaživijo kot prepričljivi polnokrvni liki. Marek Halter, rešen iz varšavskega geta, je v Franciji študiral pantomimo pri Marcelu Marceaju in se uveljavil kot slikar. Napisal pa je še vrsto uspešnih romanov, med njimi kar nekaj takih, v katerih je dogajanje postavil v staroveško Malo Azijo in v katerih obravnava življenje svetopisemskih osebnosti, vendar v širšem okviru, kajti poglablja se tudi v družbena, duhovna in osebnostna vprašanja.Roman Marija je poslovenil Jože Stabej s sodelovanjem Jasmine Arambašić.

Join Facebook to connect with Marija Vovk and others you may know. Facebook omogoča ljudem deliti stvari z... home Župnija Marija, Mati Cerkve Maribor - Pobrežje .

Facebook gives people the power to share and makes the... All this in one place.. call 33 0590 388 or personal pick up...

POVEZANE KNJIGE