Dvignite se!

Dvignite se! - Stéphane Hessel | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stéphane Hessel
DIMENZIJA
9,95 MB
IME DATOTEKE
Dvignite se!.pdf
ISBN
2693772598397

OPIS

V epohi, ki je vse bolj razkosana in razrvana, Hesselove vrstice netijo ogenj zavedanja in nudijo prepotrebno oporo inteligibilni, emotivno zreli drži odgovornega državljana. Stéphana Hessela slovenski bralec prepoznava kot enega tvorcev Splošne deklaracije o človekovih pravicah, ki s človeškim dostojanstvom in z dramljenjem zavesti o neodtujljivih pravicah na čelu dviguje prapor svobode, pravičnosti in, ne nazadnje, sporočila miru. Besedilo, ki historično izkustvo opre na politično analizo, empatijo in neogibno potrebo po revolucionarnem refleksu (še posebej v veku, ki se brezsramno vdaja letargiji), bo ogovorilo široko bralsko občestvo. Po njem bi smel seči slehernik, ki doumeva vrednote, kakor jih deklarirajo demokracije, in v istem pogled upira v skrivnostno, brezdanje brezno preračunljivih potez sodobnih oligarhij. (Tjaša Koprivec)Natis ožlahtnita pripisa Milana Kučana in Branka Sobana.

Čeprav je nekaj polemike glede tega, da bi kazalo naslov prevesti v "razjezite se", "uprite se" pa še kakšen prevod bi se našel, je pomembna vsebina. V epohi, ki je vse bolj razkosana in razrvana, Hesselove vrstice netijo ogenj zavedanja in nudijo prepotrebno oporo inteligibilni, emotivno zreli drži odgovornega državljana. Stéphana Hessela slovenski bralec prepoznava kot enega tvorcev Splošne deklaracije o človekovih pravicah, ki s človeškim dost Spomnim se, kako nas je v gimnaziji učitelj francoščine, sicer pa tudi zgodovinar in kamniški kronist prof.

V epohi, ki je vse bolj razkosana in razrvana, Hesselove vrstice netijo ogenj zavedanja in nudijo prepotrebno oporo inteligibilni, emotivno zreli drži odgovornega državljana. Dvignite se! Stéphane Hessel. 2,99 € Ta knjiga pri nas ni v prodaji! Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla.

POVEZANE KNJIGE