Črnike dobre na nabrežju

Črnike dobre na nabrežju - Bruna Marija Pertot | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bruna Marija Pertot
DIMENZIJA
8,64 MB
IME DATOTEKE
Črnike dobre na nabrežju.pdf
ISBN
5002271329510

OPIS

Zbirka prinaša petdeset poezij iz treh Pertotovih pesniških zbirk, in sicer iz Moje pomladi, ki je izšla kot prva Mladikina knjiga leta 1961, iz zbirke Bodi pesem iz ... Pesem Brune Marije Pertot Človek in morje je bila objavljena v zbirki Črnike dobre na nabrežju leta 2011. Avtorica je prepoznavno ime slovenske zamejske književnosti, za njeno pisanje pa je, kot je pred leti zapisal Taras Kermavner, značilno, da je "v celoti pozitivno usmerjena, ena sama hvalnica solidarnosti, dobroti, trdnosti ... Kla kla klasika na 144 straneh prinaša pesmi Trkaja, slovenske ljudske pesmi in izbrane pesmi slovenskih klasikov (Prešerna, Jenka, Gregorčiča, Župančiča, Levstika, Aškerca, Murna, Vodnika, ..).

Izbrane pesmi. Ob petdesetletnici svoje ustanovitve je založba Mladika izdala izbrane pesmi tržaške pesnice in pisateljice Brune Marije Pertot.

POVEZANE KNJIGE