Brodolom univerze in drugi eseji iz politične epistemologije

Brodolom univerze in drugi eseji iz politične epistemologije - Michel Freitag | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Michel Freitag
DIMENZIJA
3,97 MB
IME DATOTEKE
Brodolom univerze in drugi eseji iz politične epistemologije.pdf
ISBN
6366731477786

OPIS

Najbrž ni reforme, ki bi bila nujnejša od reforme univerze. Vendar tudi ni reforme, ki bi se zdela enako nepopravljivo obsojena na propad. Mar ni to odraz globokega prepada, ki je nastal med idealom, na katerem je zrasla univerza, in njeno današnjo realnostjo? To je bil ideal prostora nepristranske kulture in znanja z univerzalno vrednostjo. Današnja realnost pa je »utilitarno« znanje, pri katerem šteje le njegova praktična učinkovitost. Tako izginja razlika med znanostjo in tehniko, naravo in družbo, bitjo in najstvom. Če hočemo resnično reformo univerze, torej ne moremo mimo poglobljenega epistemološkega razmisleka o razpoki, ki zeva med idealom in realnostjo. To je predmet knjige Brodolom univerze, v kateri avtor, sociolog in filozof postmoderne družbe par excellence, predstavi sistematično primerjavo značilnosti modernosti in postmodernosti in njenih posledic za spoprijemanje z aktualnimi vprašanji.

; 21 cm. - (Zbirka Teorija / Sophia ; 2010, 6) Brodolom kod Libije, strahuje se da je 150 poginulih.

Drugi brodolom nalazi se u srednjoj Dalmaciji, kod otočića Merara na ulazu u uvalu Stari Trogir. Uluburunski brodolom - je brodolom ladje iz poznega bronaste dobe datiran v pozno 14. stoletje pred našim štetjem , ki je bila odkrita blizu vzhodne obale Uluburuna (Veliki rt), približno 6 km jugovzhodno od Kaşa v jugozahodni Turčiji.

POVEZANE KNJIGE