Ob zatonu dneva

Ob zatonu dneva - A. Roger Ekirch | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
A. Roger Ekirch
DIMENZIJA
4,93 MB
IME DATOTEKE
Ob zatonu dneva.pdf
ISBN
7498723517311

OPIS

Ob sklepu dneva A. Rogerja Ekircha je socialna in kulturna zgodovina hrbtne strani dneva v predindustrijskem obdobju. Po Ekirchu noč ni nujno pomenila Bogu všečnega spanja v toplih posteljah, ponujala je varno zatočišče vsem vrstam preganjanih družbenih slojev in manjšin od verskih odpadnikov in Judov do prostitutk in homoseksualcev – še več, celo spanje človeških bitij se je razlikovalo od današnjega. Na straneh te knjige si aristokrati pri veseljačenju podajajo roke – in se včasih spopadajo – s plebejci, v temačnih kotih prežijo demoni in čarovnice, premnogi celo noč prekrokajo ali pohajkujejo po nočni krajini, prepredeni z neštetimi in pogubnimi nevarnostmi – če naj nespodobnega jezika, s katerim opisujejo ti svoje nočne pustolovščine, sploh ne omenjamo …

V veliki petek Gospodovega vstajenja odhajamo s spoznanjem, da Getsemanski vrt ostaja spomenik goreče molitve in prošnje, ki je vedno uslišana 'po Božje' in ne 'po ... DEMOKRACIJA: Gospod Korun, predlanskim ste izdali nadvse aktualno knjigo, ki nosi naslov Utopija in resničnost - Ob zatonu evropske civilizacije.Kaj vas je spodbudilo k pisanju te knjige? KORUN: Leta 2015 se je začelo množično naseljevanje muslimanov v Evropo. Takrat sem spoznal, da z Evropejci nekaj ni v redu, in posvetil sem se fenomenu z imenom evropska civilizacija, njenemu nastanku ... Ob zatonu dneva 77 .

Slednji se je ob pogledu na ubrano pojoča dekleta nasmehnil, češ ni bila slaba, ta državljanska vojna. OB ZATONU DNEVA - noč v minulih časih - kulturna zgodovina hrbtne strani dneva v predindustrijskem ob-dobju. Noč ni nujno pomenila Bogu všečnega spanja v toplih posteljah, ponujala je varno zatočišče vsem vrstam pre-ganjanih družbenih slojev in manjšin od verskih odpadni - kov in Judov do prostitutk in homoseksualcev - še več, Ob zatonu dneva : noč v minulih časih / A.

POVEZANE KNJIGE