Najboljši so padli

Najboljši so padli - Katja Perat | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Katja Perat
DIMENZIJA
5,75 MB
IME DATOTEKE
Najboljši so padli.pdf
ISBN
5769594907466

OPIS

To ni zbirka človeka z bombami, ne strmi v neskončno, brezmejno ravan, ni taka, da bi jo dušila stiska jezika ali bi hrepenela dol, dol. To je zbirka, ki si ne nadeva nihilizma, ker je uvidela njegovo pravo bit: outfit. Je zbirka ironij, sarkazmov, cinizmov. Zbirka silnosti mladega uma. Skrajno brezverna zbirka in zbirka z giljotino. Nanjo v vrsti čakajo intelektualci na robu živčnega zloma, lepo oblečeni svobodnjaki, zanič pesniki, mladi ameriški nihilisti, epski ljudje. To je zbirka, katere tarča je razpasel kulturno-literarni esteblišment s svojimi navadami in stremljenji sumljivega tipa. V sodobno slovensko poezijo prinaša zavest, da ne stopa v večnost, v katero naj bi jo zabetonirale platnice, ki jih držite v rokah, pač pa v literarni sistem, tj. v bolj ali manj posrečen splet ekskluzivnosti in vsakovrstnih banalnosti. To je zbirka pesnice, ki ne gre po nikogaršnjih stopinjah, še najmanj po Cankarjevih, ker je še mlada in ceni mamino kuhinjo, pa ker ne bo nikoli kake svoje pesmi naslovila Mojim recenzentom.

To je zbirka,... Napisal je provokativno knjigo Najboljši so padli (1971). Josip Kopinič (1911-1997) Eden najbolj skrivnostnih jugoslovanskih komunistov je v španski državljanski vojni deloval v republikanski mornarici.

Zadnje iz sekcije. Filmski portret Saše Mächtiga, ikone industrijskega oblikovanja.

POVEZANE KNJIGE