Einsteinove sanje

Einsteinove sanje - Alan Lightman | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alan Lightman
DIMENZIJA
4,38 MB
IME DATOTEKE
Einsteinove sanje.pdf
ISBN
9713197322493

OPIS

Deset minut čez šesto, sodeč po nevidni uri na steni. Minuto za minuto dobivajo obliko vedno novi predmeti. V medli svetlobi jutra se mlad patentni uradnik, z glavo, sklonjeno nad pisalno mizo, preteguje na svojem stolu. Že nekaj mesecev je mnogokrat sanjal o času. Njegove sanje so se polastile njegovih raziskav. A sanj je konec. Med številnimi možnimi svojstvi časa, ki si jih je zamislil v nič manj številnih nočeh, se mu zdi eno posebej mikavno. Saj ne, da druga niso možna. Druga bi nemara lahko obstajala v drugih svetovih.Patentni uradnik ni nihče drug kot Albert Einstein. V svojih sanjah si zamišlja nove svetove, v katerih je čas bodisi krog bodisi teče nazaj, se na visokih nadmorskih višinah upočasni ali pretvori v slavčka.

Alan Lightman: Einsteinove sanje Deset minut čez šesto, sodeč po nevidni uri na steni. Minuto za minuto dobivajo obliko vedno novi predmeti.

Že nekaj mesecev je mnogokrat sanjal o času. Njegove sanje so se polastile njegovih raziskav.

POVEZANE KNJIGE