Danes se raje ne bi srečala

Danes se raje ne bi srečala - Herta Müller | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Herta Müller
DIMENZIJA
8,84 MB
IME DATOTEKE
Danes se raje ne bi srečala.pdf
ISBN
7804004672527

OPIS

»Naročena sem.« Mlada ženska se s tramvajem pelje na še eno v dolgi vrsti zaslišanj na tajni policiji, kjer se mora zglasiti natanko ob desetih. Med vožnjo se pred njenim duhovnim očesom odvije življenje: otroštvo v majhnem mestecu, napol erotična sla po očetu, deportacija starih staršev, naiven zakon s sinom »parfumskega komunista«, sreča z drugim možem Paulom, ki kdaj pa kdaj vznikne, čeprav njuno ljubezen obremenjuje njegovo nagnjenje k pijači. Zunaj: odreveneli čas, postaje, osebe, ki vstopajo in izstopajo, ulice, ki se bežijo mimo. Vse to naj bi jo zamotilo, a se vendarle vselej izteče v nujnost: »Naročena sem.«Skoraj že pride na cilj, ko se v vagonu razvname prepir in tramvaj odpelje natanko mimo tiste postaje, na kateri bi morala izstopiti. Znajde se v neznanem predelu mesta. Na nekem dvorišču zagleda Paula v družbi sumljivega starca. Sklene, da ne bo šla na zaslišanje.

februar 2011 0:00. Predviden čas branja: 3 min ... Danes se raje ne bi srečala: 2x.

Sklene, da ne bo šla na zaslišanje. Herta Müller (1953, Niţchidorf, Romunija) je pisateljica in prevajalka. Za svoja dela je prejela številne nagrade, leta 2009 tudi Nobelovo nagrado za literaturo.

POVEZANE KNJIGE