Drugačna razmerja

Drugačna razmerja - Manca Košir | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Manca Košir
DIMENZIJA
4,47 MB
IME DATOTEKE
Drugačna razmerja.pdf
ISBN
1147077623673

OPIS

Nova knjiga Mance Košir je v mnogih pogledih organsko nadaljevanje njenih Moških pisem, hkrati pa morda njeno doslej najbolj drzno delo. Rdeča nit zbirke pisemskih dialogov je namreč istospolna usmerjenost, tematika, ki je v trenutni družbeno­politični realnosti izjemno aktualna in (na žalost) vedno polemična. Pisma šestih moških in ene ženske dopisovalke, ki jih v celoto knjige splete Mančin glas, preraščajo enosmerni okvir izpovedi in prehajajo v živahen dialog, v katerem se poleg avtorice in avtorjev pisem pred bralcem brezkompromisno razgrinja tudi Manca sama. Vsebinsko sega knjiga od kritične sociološke refleksije do najbolj intimnih človeških izpovedi, zgodb o življenjskih žalostih, veselju in pridobljeni modrosti. Sedem glasov, vsak s svojo edinstvenostjo in neponovljivostjo, razkriva to, kako borno, umetno in popolnoma brezpredmetno je predalčkanje ljudi glede na to, s kom si delijo svojo posteljo, ko pa je edina zares pomembna kategorija Človek. Ironično je po prebranem tako morda najbolj dragoceno spoznanje, da je »drugačnost« istospolnih odnosov samo v njihovi potrebi po legitimaciji pred »normalno« družbo. Konec koncev smo namreč vsi Ljudje, ki »si želimo ljubiti in biti ljubljeni, prav vsi in vsak posebej, tu ni nihče drugačen«, kot je zapisano v enem od pisem. Dragocen kamenček na poti k boljši in bolj odprti slovenski družbi. 

Med prvimi v Sloveniji je sistematično obdelala novinarske ... II MANCA KOŠIR DRUGAČNA RAZMERJA Možen prevzem v Mariboru ali po pošti, ptt se zaračuna Prekinitev razmerja: ali lahko z bivšim ostaneta prijatelja? Vsaka prekinitev razmerja je drugačna, a večina jih je bolečih in težkih. Kljub temu pa si na bivšega partnerja navezan, saj je postal del tvojega vsakdana.

Janša, ki se je kot slovenski premier o večletnem evropskem proračunu pogajal tako leta 2005 kot leta 2013, pravi, da je bilo tokrat drugače, saj je EU po brexitu drugačna. Razmerja sil so drugačna, vzpostavljajo se nova ravnotežja, kar je dodatno prispevalo k temu, da so pogajanja trajala štiri dni. Teja in Jani Jugovič, znana kot Cool fotr in Cool Mamacita, danes veljata za zvezdi in uspešni zgodbi slovenskega interneta.

POVEZANE KNJIGE