Diham, da ne zaide zrak

Diham, da ne zaide zrak - Niko Grafenauer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Niko Grafenauer
DIMENZIJA
7,38 MB
IME DATOTEKE
Diham, da ne zaide zrak.pdf
ISBN
6002335476195

OPIS

rojstni dan. Zato bomo v oddaji Ars humana predvajali pogovor Marka Golje z umetnikom, posnetim leta 2010 ob izidu njegovih zbranih pesmi z naslovom Diham, da ne zaide zrak.Urednik knjige je Aleš Šteger. Naslov je citaten, seveda pesnikov, in sicer iz pesmi, ki je bila prvič natisnjena v njegovi knjigi Diham, da ne zaide zrak.

Pesmi so sižejsko ... V jubilejni pesniški zbirki zbranih in novih pesmi Diham, da ne zaide zrak ob pesnikovi sedemdesetletnici je Aleš Šteger med drugim v spremni besedi napisal: Kljub nedvoumni izjemnosti njegovega pesniškega in esejističnega opusa je namreč v širši percepciji prevladal Niko Grafenauer kot družbena persona, njegov silni družabnostni elan ... Decembra je pesnik, esejist, prevajalec in urednik Niko Grafenauer praznoval 75. rojstni dan.

POVEZANE KNJIGE