Črn dan v Blackrocku

Črn dan v Blackrocku - Kevin Power | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Kevin Power
DIMENZIJA
12,89 MB
IME DATOTEKE
Črn dan v Blackrocku.pdf
ISBN
9247364205995

OPIS

Prvenec mladega irskega avtorja (1981), ki zaključuje doktorat iz sodobne ameriške književnosti na Univerzi v Dublinu, je izmišljena zgodba, ki pa temelji na resničnih dogodkih in predstavlja kruto zrcalo časa in družbe, v kateri živimo. Trije pijani katoliški študenti, igralci ragbija, so v nočnem klubu zunaj mesta nekega večera do smrti pretepli svojega vrstnika. Praznovanje zmage se je za vse pogubno spreobrnilo. Udeležence in njihova življenja spoznavamo skozi oči pripovedovalke Laure, razsodba sodišča (nenaklepni uboj), moraliziranje javnosti in škandalozno medijsko poročanje pa je usodno zaznamovalo mladeniče, njihove družine in vse vpletene. 

Znamka: Naša številka: 633959. Kevin Power: Črn dan v Blackrocku, mehka Roman pusti v bralcu neopisljivo močno doživetje še dolgo po tistem, ko ga odloži.

Broširana, dobro ohranjen izvod. Power, Kevin: Črn dan v Blackrocku (založba Modrijan, zbirka Bralec) Izhodišče zgodbe je incident, v katerem trije pijani mladeniči pred dublinskim nočnim klubom v pretepu ubijejo svojega vrstnika in znanca. Prvoosebni pripovedovalec nam prikaže ozadje tega dogodka, razmere, ki so do njega sploh pripeljale.

POVEZANE KNJIGE