Ubijanje kače

Ubijanje kače - Jože Snoj | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Snoj
DIMENZIJA
11,91 MB
IME DATOTEKE
Ubijanje kače.pdf
ISBN
5964957281586

OPIS

Ubijanje kače ali zapoznela sporočila o Gadu je v marsičem presenetljivo romaneskno branje. Distanciran, v opisih in komentarjih karseda brezobziren pripovedovalec nas popelje v zgodnji čas druge svetovne vojne. Vse se začne s prihodom dveh obveščevalcev v partizansko četo z nalogo, da likvidirata komandanta, samovoljnega in nasilnega vojvodo.Roman nas popelje skozi tri dni njegove agonije, ko se skuša z vsemi sredstvi izogniti nastavljeni zanki. Na ozadju te napete igre mačke z mišjo se izrisuje širši slovenski konflikt med - kot jih poimenuje pisatelj - gošarji in cerkvenjaki. Tukaj ni moralnih zmagovalcev: če so prvi brezobzirno nasilni, so drugi slabiči in hipokriti. 

Distanciran, v opisih in komentarjih karseda brezobziren pripovedovalec nas popelje v zgodnji čas druge svetovne vojne. Jože Snoj: Ubijanje kače ali zapoznela sporočila o Gadu Študentska založba, zbirka Beletrina Roman, 242 strani Cena: 22 evrov Spletna cena: 18,70 evra www.knjigarna-beletrina.com ... Praviloma se kače umaknejo, ubijanje je kaznivo. Vse kače se človeku praviloma umaknejo, zaradi večdesetletnih posegov v njihova naravna okolja pa se kdaj lahko znajdejo tudi v naši neposredni bližini, kot na primer na dvorišču, garaži, kleti, avtu …. Kače - 2 FOTO: Thinkstock.

Pisatelj ustvarja podobo sveta, ki razpada in se sesipa vase, pri čemer se Po zakonu so vse kače v Sloveniji zaščitene, zato so lov, ubijanje ali kakršnokoli motenje kaznivo dejanje. Če opazite ali naletite na tega plazilca, se zavedajte, da se vas boji bolj kot vi njega in da je najboljši način preprečevanja ugriza to, da se enostavno umaknete in v žival ne drezate. Tudi v romanih Gospod Pepi, Gospa in policaj in Ubijanje kače ali zapoznela sporočila o Gadu se ukvarja s subjektovim spopadom s svetom, z izostrenim etičnim čutom izrisuje naravo zla, hkrati pa obuja vero v stvariteljsko in etično moč besede, je zapisano v utemeljitvi nagrade. držanje plena, strupniki pa tudi za ubijanje.

POVEZANE KNJIGE