Muharjenje v Jemnu

Muharjenje v Jemnu - Paul Torday | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Torday
DIMENZIJA
4,98 MB
IME DATOTEKE
Muharjenje v Jemnu.pdf
ISBN
8537761022249

OPIS

Na ovitku piše, da je knjiga uspešnica po kateri je posnet film. Knjiga je bila popolno razočaranje, prava limonada (sedaj razumem zakaj film).

Tu ima ribolov bo-gato tradicijo, muharjenje pa je njegova najlepša in v Sloveniji že dolgo spoštovana oblika. V deželi voda, ki ima na 20 273 km 2 kar okoli 28 000 km vodotokov in okoli Muharjenje v Jemnu odpira tudi problematiko kulturnih predsodkov, saj prek profesorja Jonesa (Ewan McGregor) pokaže, kako na Zahodu celo izobraženci malo vedo o tej bližnjevzhodni deželi, prek odpora prebivalstva do šejkovega velikopoteznega projekta pa opozori na še vedno pogosti strah pred vdorom vsega, kar prihaja iz Zahoda in kar je domači kulturni tradiciji tuje ter zato z njo ... Zlate globuse podeljujejo tudi v kategoriji najboljših glasbenih filmov ali komedij.

POVEZANE KNJIGE