Jaga baba je znesla jajce

Jaga baba je znesla jajce - Dubravka Ugrešić | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dubravka Ugrešić
DIMENZIJA
10,16 MB
IME DATOTEKE
Jaga baba je znesla jajce.pdf
ISBN
9909057907103

OPIS

Ena od ostarelih junakinj v romanu pravi: »Zakaj si ne izmislite česa, da bi starci lagodno škripnili, ne pa, da jih nadlegujete s podaljševanjem starosti!«, in zaključi z: »Drek! Kakšno podaljševanje starosti neki?! Podaljšajte mladost, ne pa starosti!«Roman je nastal na pobudo škotske založbe Canongate, ki je zasnovala zbirko Miti in k njej povabila zveneča pisateljska imena, da reinterpretirajo izbrani mit in ga umestijo v sodobni kontekst. Ugrešićeva izbere slovanski mitski lik jage babe, nekakšne čarovnice, ki je po potrebi dobra ali zla, nepredvidljiva in muhasta. Z ironijo in trpkim humorjem napisan trodelni roman se bere na dušek, grenak smeh in premislek so argumentirane prekinitve.

Ljubljana: Beletrina 2006. Ministrstvo za bolečino (tr.

Marat: Po › več. Maratonci tečejo ... Pozneje se je veliko bolj posvečala esejizirani prozi in literarizirani esejistiki (npr.

POVEZANE KNJIGE