Izbrane zgodbe

Izbrane zgodbe - Rabindranath Tagore | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rabindranath Tagore
DIMENZIJA
10,52 MB
IME DATOTEKE
Izbrane zgodbe.pdf
ISBN
6787884658002

OPIS

Veliki mojster proze s preloma stoletij se je konec 19. stoletja posvetil pisanju kratkih zgodb. Pisal jih je v osami, ko je skrbel za posesti svoje družine v porečju Bengalije, in prikazujejo žive portrete bengalskih ljudi in pokrajin, spregovarjajo o težavah kmečkega življenja, skvarjenega uradništva, kastnega sistema, ženske podreditve in poniževalne revščine.Kljub pritlehnim temam pa so te zgodbe, kakor je za izjemnega stilista značilno, napisane na način, ki dokumentarno realistične teme povzdiguje v alegorične prikazeživljenja, ki dobro stoletje po nastanku niso nič izgubili. Ob spremljanju psiholoških učinkov družbenih sprememb se harmonično združujejo različni elementi, kot skladnost opisuje ena njegovih misli: »Um iz same logike je kot nož samo iz rezila - poreže roko, ki ga uporablja.«

Kljub vsemu, sva ostali zelo povezani, kot je življenje naneslo vsako leto bolj in bolj. Danes sva nerazdružljivi. Priročnik za čistilke: izbrane zgodbe Trda - Lucia Berlin ( 235) ISBN/EAN:P_9789612319007.

Marca letos je na Filozofski fakulteti v Ljubljani potekal mednarodni simpozij z naslovom »Rabindranath Tagore in pomen njegove misli za današnji svet«. Na simpoziju ... Zgodbe si sledijo kronološko, najprej vstopimo v čas prihoda Rimljanov na ozemlje današnje Slovenije in se pustimo voditi vse do arhitekture 21.

POVEZANE KNJIGE