Rosie Carpe

Rosie Carpe - Marie NDiaye | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marie NDiaye
DIMENZIJA
6,22 MB
IME DATOTEKE
Rosie Carpe.pdf
ISBN
9534158055459

OPIS

Rosie Carpe (2001) je sedmi in najbrž najlepši roman Marie NDiaye: prvine, ki jih srečujemo v vseh njenih delih, se tu združijo najbolj posrečeno in v najbogatejšo prispodobo. Pisala ga je pet let in si z njim prislužila nagrado Fémina, ki so ji jo podelili z večino glasov v prvem krogu. Kljub dokaj preprosti vsebinski zasnovi (mlada naslovna junakinja se po mnogih grotesknih doživljajih in v gmotni in duševni stiski iz pariškega predmestja odpravi na Guadeloupe, kamor se je odselila njena družina) je samo dogajanje skrajno banalno, včasih na meji logike in verjetnosti. Osrednja tema je zlo, ali natančneje zlo, ki se skriva v sprevrženi ljubezni, v zakrinkavanju brezčutnosti za ljubeznijo, sebičnosti za mehkobo, okrutnosti za dobroto; in zlo, ki preži v nemoči, strahu, trpljenju.Ob tem se odpira eno od najokrutnejših vprašanj v romanu: »Kako naj daje tisti, ki ni prejel ničesar?« – kakor ga je izrazila kritičarka Marie-Laure Delorme. Obsojanje namreč ni slabost Marie NDiaye. Kakor pravi, se ne postavlja nad svoje like in ne pozablja, da imajo tudi najtrdosrčnejši svojo človeško plat, da smo lahko podli tudi nehote. Pa vendar. Najhujša perverznost, ki jo lucidno razkriva pisateljsko pero Marie NDiaye, je ravno dejstvo, da se sebičnost najpogosteje in najbolj izdatno napaja, kadar se zakrinkava za ljubeznijo.

Account & Lists Account Returns & Orders. Cart All.

Today's Deals Best Sellers Prime Gift Ideas Electronics Customer Service New Releases Books Home Computers Food & Grocery Toys & Games Gift Cards Video Games Health & Personal ... Hello Select your address Best Sellers Today's Deals Electronics Customer Service Books New Releases Home Computers Gift Ideas Gift Cards Sell This was a hard book for me to keep reading; I put it down for long stretches several times, and had to make myself read it. It's a stream-of-consciousness narrative in two parts: one from the perspective of Rosie Carpe, a young French single mother the other from Lagrand, a Guadaloupe resident who finds himself compelled to help Rosie when she lands on the island in search of her brother Lazare. Now's the perfect time to catch up on your scrapbooking and crafting projects at home.

POVEZANE KNJIGE