Konec nafte

Konec nafte - Paul Roberts | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paul Roberts
DIMENZIJA
6,14 MB
IME DATOTEKE
Konec nafte.pdf
ISBN
1260277686009

OPIS

Cena surove nafte na svetovnem trgu je po ponedeljkovih padcih v torek nekoliko okrevala; vendar pa je Savdska Arabija dala vedeti, da se spušča v resno cenovno vojno, zaradi katere se utegnejo cene nafte na nekaj daljši rok zniževati. Cene nafte spodbujajo zmanjšane zaloge na trgu in pričakovanja po povečanem povpraševanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena aprila, je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 61,13 dolarja, kar je 34 centov manj kot v sredo. Konec nafte je še ena knjiga o končnosti naših naravnih virov, ki se jih, dokler brez težav napolnimo avtomobilski rezervoar na bencinski črpalki, niti nočemo zavedati.

Danes skušajo znanstveniki napovedati, kdaj bo svetovna proizvodnja nafte dosegla vrhunec. Cene nafte se zaradi oteženega pretoka iz dneva v dan spreminjajo, a to po mnenju strokovnjaka ni najpomembnejši razlog za drastično gibanje cen. Mednarodna agencija za energijo pravi, da naj bi se povpraševanje po nafti letos zmanjšalo za 90 tisoč 159-litrskih sodov dnevno, po najhujšem scenariju pa za kar 730 tisoč sodov na dan. Konec rasti cen nafte.

POVEZANE KNJIGE