Ambasadorji morja

Ambasadorji morja - Tom Turk | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Tom Turk
Ambasadorji morja.pdf

»Ker ljubim morje bolj kot vse!« je na prvih straneh te čudovite knjige zapisal založnik Mitja Zupančič in se na predstavitvi knjige zavezal, da bo 8,5 % od vsakega prodanega izvoda namenil Morigenosu, društvu za raziskovanje morskih sesalcev, kot pomoč pri njihovem plemenitem delu. Tudi za priznano akademsko slikarko in ilustratorko Marijo Prelog bi lahko rekli, da so ji biologija in živa bitja pod morsko gladino zelo blizu. S svinčnikom in akvareli je natančno zrisala in skoraj oživila približno petdeset predstavnikov morskih globin, besede pa jim je vdahnil redni profesor za biokemijo, morski biolog, potapljač in podvodni fotograf dr. Tom Turk. Nastala je čudovita zbirka naključnih morskih izbrancev od velike pliskavke in plenilskega morskega psa prek drobnih planktonskih bitij, prijaznih morskih polžev, ognjeno rdeče zvezde, jate cipljev in hobotnice do morskega konjička in mnogih drugih, ki pričajo, da je v morju svet izjemno raznolik in bogat.

1991 na Gospodarskem razstavišču Slovenski Ambasadorski Program - 9 julija, 2019 0 Njegov angažma pri popularizaciji življenja v morju je razviden v še dveh avtorskih delih, ki imata umetniški pridih in sicer »Ambasadorji morja« in »Piran, kjer si podata roko morje in mesto«. Njegova prizadevanja so bila nagrajena tudi s prejemom Priznanja Slovenske znanstvene fundacije Prometej Znanosti za leto 2006. Ambasadorji nasmeha v različnih ustanovah prirejajo dejavnosti, pri katerih ljudem ne pomagajo le psi, ampak tudi druge živali: prašiček, zajčki, ježek, kuščarja, bradati agami, činčila, miniaturni konjiček, kokoška in muce.

27,00 ... TURK, Tom Ambasadorji morja / besedilo Tom Turk ; ilustracije [in črtne risbe] Marija Prelog. - 1.