Zlo

Zlo - Jan Guillou | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jan Guillou
DIMENZIJA
4,68 MB
IME DATOTEKE
Zlo.pdf
ISBN
6214862113551

OPIS

Se je proti zlu mogoče boriti drugače kot z zlom? Najstnika Erika že vso mladost spremlja nasilje, saj se nad njim vsak dan z različnimi pripomočki – s krtačo, pasom ali z bičem – spravlja oče, s čimer ga uči, da je nasilje dejansko način komunikacije s svetom. Zaradi pretepanja Erika izključijo iz šole in oditi mora v internat, v katerem vidi priložnost za popolno spremembo svojega življenja in miroljubni umik pred zlom. A vse seveda ne gre tako preprosto. Trdoživi švedski roman iz začetka osemdesetih let, ki ga je napisal kontroverzni in zelo priljubljeni švedski pisatelj Jan Guillou, je bil pred šestimi leti tudi izvrstno ekraniziran ter nominiran za tujejezičnega oskarja, njegov režiser Mikael Håfström pa je kasneje naredil tudi kariero v Hollywoodu s filmi, kot sta Usodna prevara in 1408. Roman je brutalna freska Švedske v šestdesetih letih prejšnjega stoletja.

ISBN/EAN:P_9789612821760. Redna cena: 37,96 € Skrij Poglej več.

Včasih se dobrih pojavi tudi slaba stvar, čemur bi lahko vrekli nujno zlo. Za vsakega je to sicer nekaj drugega: za kakšnega učenca šola, za tistega, ki ne mara zelenjave, grah v rižoti, za delavca, ki opravlja njemu neljubo delo, služba.

POVEZANE KNJIGE