Zapornik

Zapornik - Nika Maj | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nika Maj
DIMENZIJA
3,3 MB
IME DATOTEKE
Zapornik.pdf
ISBN
8271214118598

OPIS

Stisnjen v primež med kriminalnim podzemljem v zaporu, ravnodušno upravo in zdolgočasenimi pazniki, ki si dolga dežurstva krajšajo z izživljanjem nad zaporniki, vse bolj tone v brezno brezupa in breizhodnosti. Radovan Hrast, partizan in zapornik na Golem otoku Pričevalci Spomin jim seže še v čas pred 2. svetovno vojno.

Po pisanju BBC bi lahko zapornik, ki se spušča z zidu po rjuhah, pri čemer k sebi stiska pisalni stroj, predstavljal Wilda. Avtorstvo pripisujejo Banksyju. "V hipu prepoznaven talent" delavnice na Dobu In tako prav literarna delavnica, ki so jo v okviru tega projekta organizirali v zaporu na Dobu, je križala življenjski poti Feliksa Plohla in pisatelja Lenarta Zajca.Zajc, ki je pravzaprav v devetdesetih prav tako na literarno sceno vstopil z delno avtobiografsko obarvanim romanom, 5 do 12h, se svoje mentorske izkušnje spominja takole: "Kot ... Ameriški zapornik je med služenjem zaporne kazni postal navdušen nad svetom številk.

POVEZANE KNJIGE