Razodetja

Razodetja - Dušan Jovanović | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Jovanović
DIMENZIJA
4,1 MB
IME DATOTEKE
Razodetja.pdf
ISBN
3719466585588

OPIS

Bog spregovori v človekovi govorici; govorici razumni človeku. RAZLAGA KNJIGE RAZODETJA. RAZLAGA KNJIGE RAZODETJA - ZVER, PODOBNA PANTERJU Milan, 3.

V njem bo prestol Boga in Jagnjeta, ki mu bodo služili njegovi služabniki. Resnično, Jovanovićeva Razodetja so poseben izziv za uprizoritev, spekter njenih možnosti jo razširi in nadgradi.Teatralnost teksta se kaže kot načrt, ki je bil premierno, v Pipanovi režiji, dobro izpeljan, poln dramaturške odprtosti z odličnimi humornimi vložki in igro, ki pa je večji del, pričakovanjem navkljub, ostajala na odru in brez živega stika z avditorijem pred sabo. Nebeška razodetja so sad Brigitine mistične izkušnje in eden izmed biserov evropske srednjeveške književnosti. V njih Brigita neizprosno graja cerkveno hierarhijo, ki je krščanska samo po imenu, od znotraj pa jo razžira častihlepnost, nadutost, moralna nespodobnost in intelektualna ošabnost. Ko so se razodetja nadaljevala, ga je angel pomiril in mu ukazal, naj začne pridigati: »Tvoj varuh in gospod te ni zapustil, tudi nevšečen mu nisi.« Koran 93,3 [62] [63] Slika Mohameda, ko prejema prvo razodetje od angela Gabriela (rokopis Jami al-Tawarikh , avtor Rašid-al-Din Hamadani, 1307) Razodetja so četrti del knjiž ne serije, ki jo je zaradi boljšega razumevanja dob ro brati po vrsti.

POVEZANE KNJIGE