Problemi

Problemi - Emil Filipčič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Emil Filipčič
DIMENZIJA
4,28 MB
IME DATOTEKE
Problemi.pdf
ISBN
6474244820083

OPIS

Problemi predstavljajo avtorjev obračun z lastno umetniško in življenjsko izkušnjo, segajo nazaj do sedemdesetih let ter vrenja takrat mlade ustvarjalne generacije in se iztekajo v današnjem, na videz povsem drugačnem času. Filipčič po eni strani raziskuje samo naravo umetniškega ustvarjanja, po drugi strani pa se vseskozi sprašuje o njeni vpetosti v socialni kontekst. Tako se srečamo z literarno in gledališko sceno, pa tudi z znamenitim Radiem Ga-Ga, katerega soustanovitelj je bil prav Filipčič. Vzporedno smo priče ljubezenskim zgodbam, posebno draž pa predstavlja tudi pripovedovalčev odnos z materjo – na videz tipska, dejansko pa tabuizirana tema slovenske literature. Filipčičev slog je tokrat izjemno izčiščen, po eni strani duhovit in značilno iskriv, po drugi pa refleksiven in skorajda elegičen.

- 1. Ogni quesito di cui si richieda ad altri o a sé stessi la soluzione, partendo di solito da elementi noti.

Anche se il tuo video e il tuo audio sembrano funzionare, gli altri partecipanti alla riunione potrebbero avere difficoltà a sentirti o a vederti. Per risolvere i problemi relativi alla larghezza di banda, prova a eseguire queste operazioni: Problemi tisočletne nagrade.

POVEZANE KNJIGE