Ponosni Smoker

Ponosni Smoker - Irena Dousková | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Irena Dousková
Ponosni Smoker.pdf

Zato se druži p. Irena Dousková v romanu s skrivnostnim naslovom Ponosni Smoker (1998) - pomen te besedne zveze se razkrije glavni osebi šele na koncu, zaradi česar tudi izgubi eno od svojih otroških iluzij - navezuje na tradicijo družbenega romana, v katerem je dogajanje prikazano skozi perspektivo otroškega junaka. V njem se je pisateljica z grenko in ironično stilizacijo vrnila (pretežno skozi ... Ponosni Smoker zdrži in zato bo zdržala tudi Helenka: devetletna debelušna punčka brez prijateljev in z zelo odkritosrčnim pogledom na zgodnja sedemdeseta leta na Češkoslovaškem je prenaivna za otroški svet in prebistra za odraslega.