Kako deluje um

Kako deluje um - Steven Pinker | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Steven Pinker
DIMENZIJA
3,83 MB
IME DATOTEKE
Kako deluje um.pdf
ISBN
6085748802653

OPIS

Steven Pinker, eden vodilnih svetovnih kognitivnih znanstvenikov, v eni temeljnih knjig sodobne znanosti o možganih z veliko dobre volje, humorja in včasih tudi provokacije pojasnjuje, kako deluje um (kako se je razvil, kako nam omogoča, da vidimo, razmišljamo, čutimo, se smejemo, uživamo v umetnosti in razglabljamo o skrivnostih življenja), in odgovarja na vprašanja, ki si jih nikoli ne zastavimo: Zakaj se zaljubimo ali razjezimo? Zakaj se posameznikova plača povprečno veča z vsakim dodatnim centimetrom njegove višine? Zakaj nas ob misli, da bi jedli črve, navdaja gnus? Kako lahko skozi optične prevare vidimo v delovanje človekove duše?Pojasnila in dokazi, ki jih uporablja, slonijo na naravnem izboru, ki je zasnoval um v okolju, v katerem se je človek razvil. Hkrati pa podaja odgovore na najosnovnejša vprašanja, ki si jih posameznik zastavlja: kako dojemamo svet in kako delujemo v družbi.

Širile so se neverjetne zgodbice o tem, kako naj bi ženske pod vplivom te izgubile vso razsodnost, kar pa dejansko ne drži. Naučili se boste kako deluje vaš um in kako s tapkanjem odstranite posledice vaših neprijetnih občutkov povezanih s hujšanjem. Uvod v tapkanje vam bo na voljo v slikovnem in zvočnem posnetku na moji spletni strani. Kako deluje naš um? Vsak dan in ves dan je poln misli.

Tukaj lahko spremenite vaše nastavitve zasebnosti. Luka Dončić, Michael Jordan, LeBron James, Larry Bird in Kobe Bryant imajo oziroma so imeli v takšnih položajih neverjeten fokus. Težko je razložiti, kako deluje njihov um in kako delujejo njihovi možgani.

POVEZANE KNJIGE