Jaz, Koriandra

Jaz, Koriandra - Sally Gardner | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Sally Gardner
DIMENZIJA
6,18 MB
IME DATOTEKE
Jaz, Koriandra.pdf
ISBN
4005797941424

OPIS

Koriandra Hobie, rojena v letu Gospodovem 1643 v čudoviti hiši ob reki Temzi v Londonu, nam pripoveduje zgodbo svojega življenja. Je edina hči premožnega trgovca s svilo in njegove lepe žene Eleanor, za katero nekateri trdijo, da je čarovnica, saj s svojimi zelmi in napitki zdravi ljudi. Ko rdečelasa deklica obuje prepovedane srebrne čeveljce, se znajde v svetu zlobne vilinske kraljice in ugotovi, da je njena mati zares posebna. Pravljična zgodba se prepleta z zgodovinskimi dejstvi iz temnega obdobja Skupnosti narodov po angleški državljanski vojni. Koriandra mora s svojim pogumom in posebnimi sposobnostmi vrniti srebrnkasto senco svoje matere, preprečiti poroko, predvsem pa združiti dva svetova, v katerih je preveč nasilja in krutosti, ter v njiju spet vrniti ljubezen. Seveda ima dobre prijatelje in zaveznike na obeh straneh, ki ji pri tem skušajo pomagati. Za ta mladinski prvenec je Sally Gardner prejela zlato nagrado Nestlé Children\\'s Book Prize, knjiga pa je bila tudi nominirana za najboljšo britansko mladinsko knjigo leta. 

Mahtabina zgodba M Afganistan, begunci Kacer, K. Skrivnost Gabijine omarice M vojna, preživetje Joseph, V.

Spodbuja prebavo, uporabljamo ga pri zdravljenju drisk in pri okužbah sečil. Koriander je začimba, ki jo uporabljamo za pripravo predjedi, klobas, mariniranih rib, omak, juh, zelenjave. Koriander je ena najstarejših začimb, mnenja o njem so bila v preteklosti deljena.

POVEZANE KNJIGE