Černobilska molitev

Černobilska molitev - Svetlana Aleksijevič | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Svetlana Aleksijevič
DIMENZIJA
3,86 MB
IME DATOTEKE
Černobilska molitev.pdf
ISBN
7976128133952

OPIS

26. aprila 1986 ob enih, 23 minut in 58 sekund je niz eksplozij porušil četrti blok jedrske elektrarne v Černobilu. V nekaj dnevih je postalo jasno, da posledice černobilske nesreče ne bodo omejene samo na Ukrajino in bližnjo Belorusijo, saj so povišano radioaktivno sevanje kmalu zaznali po vsem svetu. Černobil je tako postal sinonim za največjo tehnološko katastrofo 20. stoletja.Knjiga Černobilska molitev je posvečena jedrski nesreči, vendar je ta dogodek zanjo le izhodišče – po avtoričinih besedah to ni knjiga o Černobilu, temveč o svetu po Černobilu. Beremo jo lahko kot molitev posebne vrste, ki se posveča spominu na žrtve in preživele na samosvoj način, z neizprosnim in nazornim prikazom grozljivih posledic nesreče. Namesto objektivnega opisovanja so nanizane osebne pripovedi, osebne zgodbe ljudi, ki so vse to res doživeli in zdaj pripovedujejo, vsak na svoj način. Vsak pripovedovalec je priča černobilske katastrofe oziroma tega, kar ji je sledilo, zato je knjiga še pretresljivejša. Kljub vsej tragičnosti pa je v nekaterih zgodbah tudi kanček humorja, črnega humorja. Kratke anekdote in šale s černobilsko tematiko ne samo popestrijo knjigo in pokažejo nekoliko vedrejšo plat življenja, ampak poudarjajo tudi misel, ki jo je mogoče čutiti v ozadju – da življenje vendarle teče dalje.

by Svetlana Aleksijevič | Publisher: Modrijan Average vote of 677 4.2577548005908 | 0 total contributions of which 0 reviews , 0 quotes , 0 images , 0 notes , 0 video V slovenščino imamo prevedeno prav njeno knjigo Černobilska molitev. Iz nje je tudi ta odlomek: Zaobjeti si prizadevam življenje duše.

Černobilska molitev Več: Kupim dobro ohranjeno knjigo Černobilska molitev. Objavljen: 13.10.2019 dne 15:49 Do poteka še: Število prikazov oglasa:-krat Podatki o uporabniku Andrej Blatnik je predlagal knjigo Černobilska molitev, ki jo je napisala dobitnica Nobelove nagrade za književnost Svetlana Aleksijević..

POVEZANE KNJIGE