Smrt pod knjigami

Smrt pod knjigami - Jill Paton Walsh | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jill Paton Walsh
DIMENZIJA
9,49 MB
IME DATOTEKE
Smrt pod knjigami.pdf
ISBN
8117197544830

OPIS

V skrbno zaklenjeni knjižnici uglednega kolidža v Cambridgeu je velika zbirka neprecenljivo dragih knjig iz 17. stoletja, na tleh pa – okrvavljen mrtev študent. Seveda je to tragična smrt, ker je študentu spodrsnilo in je z glavo udaril ob rob mize –toda zlobneži namigujejo, da ta študent knjig ni bral, ampak jih kradel in prodajal. Njegovo smrt odgovorni razlagajo kot nesrečo, samo bolniški sestri Imogen Quy je vse skupaj zelo sumljivo. Za njena opozorila se nihče ne zmeni, dokler v vodnjaku kolidža ne najdejo mrtve študentke…Jill Paton Walsh se je rodila leta 1937 v Londonu, zdaj že vrsto let živi v Cambridgeu. Prejela je več nagrad za romane, namenjene tako odraslim kot otrokom. Napisala je 6 romanov za odrasle, 12 romanov za otroke in mladino ter 4 detektivske romane, v katerih je glavna oseba bolniška sestra Imogen Quy, pronicljiva in odločna različica gospodične Marple, tako dobro znane iz romanov Agathe Christie. Jill Paton Walsh je nosilka visokega naziva britanskega viteškega reda CBE.

Preteklost, ki ji ni mogoče ubežati. Tragična nesreča.

Napeta zgodba, elementi literarnega trilerja ter boleča življenjska izkušnja govorijo v prid drugemu, medtem ko več ali manj sistematično reševanje primera ter delovanje na strani zakona govorita v prid prvemu. Serije knjig srečamo predvsem med otroškimi knjigami, priljubljene pa so tudi kriminalke. Agatha Christie je avtorica, ki je napisala serije sicer nepovezanih knjig, a z enim glavnim junakom.

POVEZANE KNJIGE