Orlek

Orlek - Zdenko Matoz | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zdenko Matoz
DIMENZIJA
6,32 MB
IME DATOTEKE
Orlek.pdf
ISBN
7101073622488

OPIS

Na žalost Slovenci premoremo le peščico biografij domačih glasbenih skupin. Veliko je takih, ki bi si to zaslužile, in nedvomno je skupina Orlek ena izmed njih. Za razliko od ostalih pa so razigrani Zasavci ob svojem 20. jubileju dočakali svojo knjigo. V njej sledimo poti skupine od »prazgodovine«, t j. nastanka, prek številnih koncertov in turnej do današnje zasedbe, ki predstavlja izkušene glasbenike svetovnega kova, ki so koncertirali po vsem svetu, denimo v Avstraliji, ZDA, Novi Zelandiji, na Kitajskem in v številnih evropskih državah. V drugem delu knjige pa so predstavljeni celotna diskografija in besedila njihovih pesmi, ki se jih je v dvajsetih letih nabrala kar lepa bera. S svojimi pestrimi instrumentalnimi umetnijami in besedili, ki govorijo »en mal o knapih, en mal o lipah, o luštnih babah mal, mal pa o ljubezni«, so očarali mnoge ljubitelje »knap\\'n\\'rolla«. Poleg knjige pa je del kompleta tudi njihov zadnji album Anduht, kateremu je dodan še DVD s posnetki videospotov in kratkim dokumentarcem.

Kaj? čistilni servis, hitra hrana, zabava ... Prvaki knap'n'rolla Orlek predstavljajo svoj najbolj "vroči" videospot doslej. Pesem Zame si pela ta blues z zadnjega albuma zasedbe Orlek, ki so ga poimenovali Živel rokenrol, je dobila, zanje zagotovo, zelo posebno vizualno podobo."Skladba govori o občutjih trenutka, ko te neko dekle tako zelo prevzame, da odmisliš ves ostali svet in imaš oči le zanjo. Natančna vremenska napoved za kraj Orlek.

Kuhinja obratuje vse dni od 11.00 do 21.00, razen ob ponedeljkih. Opis gore: Orle so naselje v občini Lavrica, ki se nahaja na manjši vzpetini severovzhodno od Ljubljanskega barja. Nekaj metrov pod najvišjo točko naselja (Srednji grič 458 m) se nahaja Gostilnica Orle, ki je odprta vsak dan (kuhinja je ob ponedeljkih zaprta). Established in 1989 in Zagorje ob Savi, the band Orlek is one of the longest standing rock bands in Slovenia, continuously performing, touring, and recording since its inception.

POVEZANE KNJIGE